Parte la Summer school IUSVE in inglese in collaborazione con USAC

Dalla fine di maggio 2019 a tutto il mese di luglio, si svolgerà nel Campus di Verona la Summer School IUSVE in collaborazione con USAC. Saranno infatti attivi corsi gratuiti nell'ambito della comunicazione e del marketing in lingua inglese per gli studenti IUSVE che ne faranno richiesta e che soddisferanno determinati requisiti.



CORSI EROGATI

1° Summer Session 2019 -  dal 27 maggio al 28 giugno - n. 2 studenti italiani per corso.





  • International Marketing - 38 ore - Professor Sisodiya Sanjay, from University of Idaho
    “A study of all aspects of marketing unique to international business. This course examines the impact of cultures, ethics, history, politics, and the law on marketing practice in the globalized economy. It also provides knowledge of tools for cultural analysis and discusses issues related to culture, the economy, and all other environmental variables that affect global business. A better understanding of cultural diversity is essential for successful international business, and this course provides a comprehensive perspective. Prerequisite: lower level Business core.” Taught in English.
  • Intercultural Communication - 37.5 ore - Professor Alessio Sartore
    “The main course objectives are to provide students with an understanding of the intercultural communication process, to develop the skills necessary to identify and analyze intercultural interaction episodes, and to reflect on one’s own communicating behavior in intercultural settings. The course is also aimed to individuate and deconstruct stereotyped and prejudices that often influence the communicative exchanges. We also intend to deep the main guidelines of intercultural communication.” Taught in English.

2° Summer Session 2019 - dall’ 8 luglio al 30 luglio - n. 3 studenti italiani per corso




  • Food and Culture - 37.5 ore - Prof. Demet Guzey
    “This course explores connections between what we eat and who we are through cross-cultural study of how personal identities and social groups are formed via food production, preparation, and consumption. The food people eat supports, or helps define, cultural identity. This includes consideration of how food choices are determined, what ‘good’ food means, and how food production, preparation and consumption contribute to and reflect cultural identity. The course seeks to provide students with theoretical and empirical tools to understand and evaluate food systems.” Taught in English.






  • International Strategic Management - 37.5 ore - Prof. Lizzie Ngwenya-Scoburgh from University of Cincinnati
    “The objective of the course is to push students to think strategically and critically in different competitive situations. The course introduces the students to a coherent framework of “as is” analysis, strategy formulation and strategy implementation, thus developing students’ ability to analyze the competitive environment of a firm and its internal strengths and weaknesses and elaborate a corporate and business strategy. Due to globalization of companies, a special attention is given to international competition and to international strategies development.” Taught in English.


Criteri di selezione:


 
La partecipazione ai corsi sarà un’opportunità gratuita per gli studenti del Dipartimento di Comunicazione frequentanti il Baccalaureato/laurea triennale oppure la Licenza/Laurea Magistrale dello IUSVE, che ne faranno richiesta e l’assegnazione dei posti sarà stabilita in base ai seguenti criteri:









  • media voti;



  • numero di crediti sostenuti per piano di studi;




  • livello di conoscenza della lingua inglese (accertata da colloquio con lo staff USAC che si terrà nella mattinata di giovedì’ 16 maggio 2019) - Minimo B1

La frequenza ai corsi e il superamento dei relativi esami, varrà la convalida di massimo 2 corsi opzionali.

Il calendario delle lezioni sarà reso noto nei prossimi giorni a coloro che ne faranno richiesta.

Per candidarsi è necessario inviare una mail alla Dott.ssa Brovero Emilia (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.) e alla Dott.ssa Irene Fanini (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.), specificando a quale Summer Session si è interessati e a quali corsi.

La richiesta dovrà pervenire entro il 14 maggio 2019 alle ore 12.






Tags: usac, summer school